Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μετάφραση της ομιλίας Σαμαρά στην 79η ΔΕΘ

Τελικά με το πωλητικό σύστημα που έχουμε δεν ξέρεις τι είναι χειρότερο: Να τους ακούς να λένε παραμύθια ή να τους ακούς να λένε την αλήθεια; Το σίγουρο είναι ότι «τους ακούς, άρα υπάρχουν», οπότε αυτό είναι κακό από μόνο του. Πάμε.

Ο Σαμαράς στην ομιλία του στις 6/9/2014 κατά την έναρξη της 79ης ΔΕΘ είπε μεταξύ των άλλων και κάποιες αλήθειες που αναδεικνύουν το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνησή του. Μίλησε καθαρά όσο ποτέ άλλοτε για την μοντέλο υπαγωγής μας σε χώρα του Τρίτου Κόσμου το οποίο επιμελώς μας προετοιμάζει. 

Ασφαλώς δεν έλειψαν και οι ανέξοδοι εντυπωσιασμοί όπου κάποια πράματα που είναι αυτονόητα παρουσιάστηκαν ως επικά κατορθώματα, όπως οι «διορθώσεις» γύρω από τον ΕΝΦΙΑ και η μείωση-κοροϊδία στην τελική τιμή του πετρελαίου τα οποία άλλωστε μονοπώλησαν και το ενδιαφέρον. 

Ολόκληρη την ομιλία Σαμαρά μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ http://www.naftemporiki.gr/documents/852727/i-omilia-tou-antoni-samara-stin-79i-deth

Είπε ότι για πρώτη φορά οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται και στους ανασφάλιστους. Ξέχασε όμως να πει ότι
αυτή είναι και η πρώτη φορά που έχουμε τόσους ανασφάλιστους ως αποτέλεσμα της δικιάς του πολιτικής άρα ασφαλώς και αν αυτοί τυγχάνουν υπηρεσιών υγείας τότε, ναι, θα ήταν η πρώτη φορά που αυτό θα συνέβαινε. Ξέχασε ακόμα ότι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι σύστημα υγείας αλλά απομεινάρια ενός συστήματος υγείας. Ξέχασε επίσης ότι το Σύνταγμα που η κυβέρνησή του το έχει ήδη τσαλακώσει και πετάξει στον μπλε κάδο με τα ανακυκλώσιμα κάνει λόγο για την υποχρέωση της Πολιτείας να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Κατόπιν δεν έχασε ευκαιρία να κατηγορήσει ακόμα και τη συντεχνία των φίλων του των εφοριακών υπαλλήλων όταν είπε ότι «…ο νέος τρόπος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ είχε ως αποτέλεσμα την  ελαχιστοποίηση της επαφής του εφόρου με τον φορολογούμενο κάτι το οποίο ήταν παράγοντας στρέβλωσης και διαφθοράς». Αυτό δείχνει το πόσο ο Σαμαράς εκτιμάει τους εφοριακούς για την μέχρι τώρα αγαστή τους συνεργασία στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού μέσω απειλών που αποστέλλονται από τις ΔΟΥ.

Επέμεινε στο να χαρακτηρίζει τα αποθέματα υδρογονανθράκων που έχουμε ως ευρωπαϊκά αποθέματα που θα συμβάλλουν στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Ευρώπης. Τι συγκινητικό, αλήθεια! Αυτό ήταν το όνειρο ζωής του κάθε έλληνα: Να επιλύσουμε το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης. Κάποιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι και το μόνο κέρδος στο οποίο έκανε αναφορά. Καταλάβαμε λοιπόν ότι το καλύτερο είναι οι υδρογονάνθρακες να μείνουν θαμμένοι εκεί που είναι μέχρι τη στιγμή που ο λαός θα απελευθερωθεί από τους ξένους κατακτητές του καθώς και τους ντόπιους τοποτηρητές που αυτοί οι κατακτητές εγκατέστησαν εδώ. 

«…μελετάμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θεσσαλονίκη…». Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) είναι μία άλλη έκφραση για την απόλυτη σκλαβοποίηση των εργαζομένων. Η ΕΟΖ είναι μία βιομηχανική περιοχή στην οποία δεν ισχύει το εργατικό δίκαιο της χώρας εντός της οποίας λειτουργεί η ΕΟΖ. Εκεί, ο εσωτερικός κανονισμός του επενδυτή υπερισχύει του εθνικού δικαίου. Ασφαλώς και ο εσωτερικός αυτός κανονισμός είναι αντιγραφή από τον εργασιακό κανονισμό που ίσχυε στον μεσαίωνα. Γι αυτό άλλωστε η ΕΟΖ υφίσταται ως επινόηση. Επίσης, η ΕΟΖ έχει δικό της φορολογικό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι το κολλητάρι μας ιδιώτης-επενδυτής θα απολαμβάνει πλήρη φορολογική ασυλία χωρίς κανείς να μπορεί να πει κάτι για αυτό. Μία κυβέρνηση που τα κάνει όλα για τα φιλαράκια της λοιπόν και όπως πάντα με το αζημίωτο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην διεθνή βιβλιογραφία κάνοντας αναζήτηση για SEZ (Special Economic Zones)

Η συνεπής ξεπουληματολογία συνεχίστηκε με την διεθνή αγγελία που εξέδωσε ο Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ προς τους απανταχού γύπες της υφηλίου ότι θα παραχωρηθούν όλα τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του λιμένα Θεσσαλονίκης. 

Στη συνέχεια του πατριωτικού του λόγου ο Σαμαράς έκανε μία σπαραξικάρδια αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να καταλήξει στο συμπέρασμα της αποτυχίας της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» προειδοποιώντας μας έτσι – όπως είχε κάνει και στο παρελθόν - να μην το πολυσκεφτόμαστε για ξεσηκωμούς και άλλα τέτοια κακά πράματα διότι είδαμε τι έπαθαν και άλλοι. 

Έδωσε και άλλη αναβολή στην απογείωση την οποία μας υποσχόταν ήδη από την άνοιξη του 2013 λέγοντας τότε ότι «αν αντέξουμε μέχρι τον Ιούνιο (του 2013) τότε τον Σεπτέμβριο (πάλι του 2013) θα απογειωθούμε». Τώρα είπε ότι η απογείωση θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Ξέχασε να μας διευκρινίσει αν θα είναι οι επόμενοι 2, 3, 5, 18, 50, 100 ή 400 μήνες.

Προσδεθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου