Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το ασύλληπτο σχέδιο της κυβέρνησης πίσω από τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή συνελήφθη. Το Κακό ρίχτηκε στα αχαμνοκάτωφλα του Άδη, στην απατόβαθη άβυσσο της παντοτινής λήθης και ανυπαρξίας. Δεν θα κινδυνεύσουμε ποτέ πια. Θα ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο.

Η κυβέρνηση αφού κατάφερε με τεχνικές David Copperfield να εμφανίσει από το μαγικό της καπέλο πρωτογενές πλεόνασμα τώρα σειρά στο show έχει το κόλπο της εξαφάνισης της Χρυσής Αυγής.

Ξαφνικά λοιπόν η κυβέρνηση πήγε διαβασμένη στο μάθημα Iστορίας των οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα τα τελευταία έτη και έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση που θα πρέπει ως τέτοια να σταλεί στην εξορία και εκεί σιγά σιγά να σβήσει.


Βέβαια όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέλυαν μπροστά στις κάμερες τους πάγκους πλανόδιων πωλητών φεύγοντας κατόπιν ανενόχλητοι τότε εκείνο το περιστατικό δεν δήλωνε καμία επιθετικότητα χρήζουσας αυτοφώρου ή όταν μπήκε ο βουλευτής της στο κτήριο του Δήμου Αθηναίων με το πιστόλι έτοιμο να καθαρίσει όποιον βρει μπροστά του ούτε εκείνο ήταν εκδήλωση κάποιας επιθετικότητας . Επίσης, όταν ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στο στούντιο του Παπαδάκη και εκείνο δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως επιθετική συμπεριφορά.

Όλα αυτά αποτελούσαν θείο δώρο για τον κυβερνητικό σχηματισμό διότι σύγκρινε έτσι τον εαυτό του με αυτό το άτακτο παιδάκι που έκανε ζημιές στο σπίτι και ως λογική συνέπεια αναδεικνυόταν η κυβέρνηση ως προστάτιδα της Δημοκρατίας και την έννομης τάξης.

Γιατί λοιπόν να θέλει τώρα να εξαφανίσει από το πολιτικό σκηνικό την Χρυσή Αυγή; Δεν είναι λίγο περίεργο; (Διαβάστε και προηγούμενό μου άρθρο όπου τεκμηριώνω τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μια χρυσή αυγή Το Starwars και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα)

Μετά το περιστατικό όμως της δολοφονίας του άτυχου μουσικού από οπαδό της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι τα πράματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά για τη Χρυσή Αυγή αφού από την πρώτη στιγμή το περιστατικό προβλήθηκε ως ενέργεια υποστηριζόμενη από το ίδιο το καταστατικό της.

Ίσως όλα τα προηγούμενα γνωστά χολυγουντιανά περιστατικά να λειτούργησαν θετικά για τους υποστηρικτές της. Ένας φόνος όμως; Όχι. Ούτε για τους πιο φανατισμένους οπαδούς της. Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Την Χρυσή Αυγή την ψήφισαν 440 χιλιάδες άνθρωποι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί ούτε ναζιστές είναι ούτε λάτρεις του εγκλήματος. Έτσι, η ηγεσία της έμεινε έκθετη.

Αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα τον κυβερνητικό σχηματισμό και θα έπρεπε καθώς φαίνεται να ενεργοποιηθεί οπωσδήποτε ένα σχέδιο έκτακτης διάσωσης τουλάχιστον του βασικού κορμού της πολιτικής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση λοιπόν πυροδοτώντας το κατηγορητήριο προς την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ελπίζει στην κατάρρευσή του για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Έτσι, αν η έκβαση της υπόθεσης θα είναι η αθώωση των κατηγορούμενων βουλευτών τότε …ποιος τους πιάνει στη Χρυσή Αυγή. Θα μιλάμε για 20% από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης της αθωωτικής απόφασης. Και τότε η κυβέρνηση θα το παίζει ακόμα πιο συνταγματικό τόξο και θα παραδίδει ακόμα πιο προχωρημένα μαθήματα δημοκρατίας.

Εάν η απόφαση δεν είναι αθωωτική τότε με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν τη δικογραφία θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο αυτή η απόφαση να αναφέρεται σε φυσική αυτουργία ή για άμεση συνέργεια σε κάποιο κακούργημα που εμπίπτει στα αδικήματα κατά της ζωής και αυτό είναι το οποίο εύχεται και η κυβέρνηση . Όσα μέλη της ή βουλευτές της διέπραξαν τέτοια ας έχουν την αντιμετώπιση που τους πρέπει αλλά για την ώρα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τους βουλευτές που κατηγορούνται και ειδικότερα για τον γνωστό σκληρό πυρήνα.

Τα υπόλοιπα, τα «αυτός είπε, ο άλλος πανηγύρισε, ο παράλλος χάρηκε, ο έτσι έχει σβάστικα, ο παρακεί μίλησε με τον άλλον στο τηλέφωνο, ο πιο εκεί απαγγέλει σατανικούς ύμνους» δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι δύσκολο για την υπεράσπιση να τα υποβαθμίσει και κατά πόσο θα αρκέσουν για να στηρίξουν μια ποινή που να δικαιολογεί τον θόρυβο που έγινε αφού βέβαια προβλήθηκε ως η σύλληψη της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης του κόσμου, ίσως ακόμα πιο αδίστακτης και από την Al Kaida .

Οπότε σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση μια τέτοια απόφαση δεν αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αποστροφή
των οπαδών της Χρυσής Αυγής από την προσήλωση στα πρόσωπα των κατηγορουμένων βουλευτών της αλλά κριβώς το αντίθετο.

Ας μην βιαστούμε λοιπόν να πανηγυρίσουμε για την κατατρόπωση του ναζισμού στην Ελλάδα. Οι ενδείξεις ότι όλο αυτό στήθηκε για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και την επιβίωση του Συστήματος ως αυτό έχει θεωρώ ότι υπερτερούν των ενδείξεων ότι αυτό έγινε για την εξαφάνισή της.

Άλλωστε ποιόν πείθει η κυβέρνηση για τις δικές της αντιναζιστικές αντιλήψεις; Ο ναζισμός είναι εδώ, είναι σε πλήρη λειτουργία και δυνατός . Είναι ο ναζισμός της στέρησης από υπηρεσίες υγείας, της στέρησης ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου και της στέρησης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι ο ναζισμός του χάνετε την πατρίδα σας για επειδή χρωστάτε τα λιγότερα από ότι οι άλλοι και του τα παιδιά σας καταδικάζονται να μην έχουν κανένα μέλλον και φυσικά του μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε για όλα τα προηγούμενα γιατί θα σας σαπίσουμε στο ξύλο και θα σας πνίξουμε στα δακρυγόνα.

Και αν όλα αυτά είναι ριψοκίνδυνες υποθέσεις τότε από όλη αυτή την ιστορία εξάγονται με βεβαιότητα τα εξής συμπεράσματα.


  • η ποινικοποίηση των ιδεών – ανεξάρτητα τι είδους ιδεών - χτυπάει πια το πρωί την πόρτα.
  • το τεκμήριο της αθωότητας δεν τυγχάνει πια κανενός σεβασμού από την κυβέρνηση.
  • η υπαγωγή σε εγκληματική οργάνωση του όποιου δεν αρέσει στην κυβέρνηση θα αποτελεί πλέον συνήθη πρακτική
  • μας θέλουν να συνηθίζουμε σε εικόνες όπου βουλευτές θα συλλαμβάνονται με χειροπέδες ως ύποπτοι για κάτι ενώ για τους «ημέτερους» βουλευτές θα ακολουθείται η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής από όπου θα βγαίνουν όλοι αθώες περιστερές.

Θεοδόσης Εκίζογλου
Πρωτοδημοσιεύθηκε στο V Media
στις 2 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου