Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η Ευρώπη των εκβιασμών, της καταστολής και της συνοχής δια των όπλων.


Οι ευρωλιγούρηδες, δεν χρειάζεται να ανησυχούνε.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν θα μας διώξουν από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη όπως απειλούν ότι θα κάνουν σε περίπτωση που δεν πιάσουμε τους ανέφικτους στόχους.  Απεναντίας,  θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο απαιτηθεί,  από έμπρακτο εκβιασμό (π.χ. εμπάργκο εισαγωγών)  μέχρι και χρήση εκτεταμένης στρατιωτικής βίας προκειμένου μην τυχόν και ποτέ αποχωρήσουμε με δική μας πρωτοβουλία.

Δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξοπλιστεί (και σε κάποια  κράτη-μέλη  θα παροπλιστεί!) με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέψει τις επαρχίες της από το να επιδιώξουν κάποτε αυτές την ανεξαρτητοποίησή τους.

Αλλά γιατί γίνεται αναφορά σε ανεξαρτητοποίηση; Δεν είναι ήδη κατοχυρωμένη η εθνική ανεξαρτησία των ευρωπαϊκών κρατών; Από τις δηλώσεις που γίνονται ειδικά τον τελευταίο καιρό μάλλον δεν είναι. Ή τουλάχιστον όχι όλων των κρατών-μελών.  Παραθέτω εδώ κάποιες δηλώσεις από πρόσωπα που κηρύττουν το νέο (παλαιό) αυτό δόγμα:

1) Δωροθέα Μέρκελ:  «Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου»

 2) Μάριο Ντράγκι (πρόεδρος της ΕΚΤ):  «Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης»

3) Ο  Βενιζέλος, ο πρόεδρος της μεγάλης, της απέραντης  δημοκρατικής παράταξης του 5%,  δεν χάνει ευκαιρία να φέρνει από μόνος του το θέμα και χωρίς να τον ρωτάει κανείς αναφέρει με περηφάνια ότι  δεν είναι δυνατόν να είμαστε στην Ευρώπη και να μιλάμε για εθνική κυριαρχία.

4) Ο πρώην τουρίστας-πρωθυπουργός μας οΤζώρτζ Παπαντρέου δηλώνει πολίτης της Ευρώπης και πως αυτά για εθνικές κυριαρχίες  είναι λόγια για πιπέρι στο στόμα.  Μπορεί κανείς να διαβάσει την πρόσφατη συνέντευξή του στις 30 Οκτωβρίου 2012 στην αμερικανική Christian Science Monitor όπου κλείνει σχεδόν με αυτή τη φράση . http://www.csmonitor.com/Commentary/Global-Viewpoint/2012/1030/Europe-must-overcome-the-politics-of-fear-around-the-debt-crisis/(page)/3

Άρα είναι πλέον φανερό ότι μιλάμε για μια Ευρώπη προσαρτημένων κρατών στον κεντρικό μηχανισμό διοίκησης και ελέγχου που είναι ουσιαστικά η Γερμανία και όχι για Ευρώπη ενοποιημένων κρατών.

Έτσι το μόνο για το οποίο η Μητρόπολη  θα ενδιαφέρεται είναι η πλήρης εκμετάλλευση του προσαρτημένου κράτους με την απορρόφηση του φυσικού του πλούτου και με την δουλοποίηση των κατοίκων του προκειμένου αυτοί να δουλεύουν για τα συμφέροντά της με μισθό που οριακά θα εξασφαλίζει την επιβίωσή τους προκειμένου να μπορούν από βιολογική άποψη να εργάζονται και την επόμενη μέρα. Και όποιος συνεχίζει να πιστεύει στην ευρώπη των λαών και της ευημερίας μάλλον ήρθε η ώρα να ξυπνήσει από την ύπνωση.

Και φυσικά όταν λόγω προβλημάτων υγείας ή γηρατειών δεν θα δύνανται  πλέον κάποιοι να αποδίδουν τότε θα μπουν σε λειτουργία Χολυγουντιανά σενάρια, όπως αυτό του Matrix όπου όταν ο οργανισμός κάποιου ανθρώπου δεν μπορεί πλέον να παράγει αρκετό ρεύμα για τις μηχανές που έχουν στο μεταξύ επικρατήσει στη Γή τότε ο οργανισμός αυτός πετάγεται απλώς στα απόβλητα.  Ανοίγει μια καταπακτή και …πλούφφφφφ! Να γιατί ήδη στην Ελλάδα το σύστημα υγείας οδεύει προς πλήρη κατάργηση και όχι για να σωθούμε από μερικά εκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομηθούν με αυτό τον τρόπο.

Αυτό που θα συμβαίνει (ή μάλλον: που ήδη συμβαίνει) σ’ αυτούς τους «καταραμένους» της Ευρώπης θα είναι η συνεχής καταπάτηση των όποιων δικαιωμάτων  τους και η χρησιμοποίησή τους υπέρ του κεντρικού μηχανισμού.

Το στοχαστικό όμως αυτό μοντέλο έχει ως μια πολύ πιθανή έκβαση οι μελλοντικοί κάτοικοι των αποικιών αυτών να θέλουν την απελευθέρωσή τους και την επανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας.

Σε αυτή την περίπτωση με κανένα άλλο τρόπο δεν θα μπορέσει η Ευρώπη να διατηρήσει την συνοχή της εκτός και αν κάνει χρήση βίαιων μεθόδων καταστολής. Από εμπάργκο σε είδη πρώτης ανάγκης έως ότου συνετιστεί ο λαός που τόλμησε να εξεγερθεί και να ξανασκύψει έτσι το κεφάλι μέχρι και χρήση βίας που ή θα εφαρμόζεται από τις τοπικές, τις λεγόμενες δυνάμεις επιβολής της έννομης τάξης ή ακόμα και με εισβολή ξένων (ευρωπαϊκών) στρατευμάτων.

Ήδη οι διαδηλώσεις  που πραγματοποιούνται τα τελευταία δυο-τρία χρόνια στην Αθήνα ενάντια στις γενοκτονικές πολιτικές που υπερψηφίζουν οι κυβερνήσεις διαλύονται χωρίς καμία αιτία με επιχειρήσεις που δεν χαρακτηρίζονται ως αστυνομικές αλλά ως στρατιωτικές με εκτεταμένη χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων που προέρχονται από τον Ισραηλινό στρατό ενώ στη μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου στις 7 Νοεμβρίου 2012 με αφορμή την ψήφιση του Μνημονίου 3 εγκαινιάστηκε και η   υδροφόρα «Αίαντας».  Έτσι για να τιμά η Πολιτεία και τον Όμηρο πέρα από τη μεγάλη τιμή που του κάνει να τον διδάσκει στα σχολεία κατά τρόπο που να μη μένει τίποτα σε κανέναν. Γι αυτό άλλωστε μας έκαναν όπως μας έκαναν.

Λίγες ημέρες πιο πριν από την παραπάνω ημερομηνία, στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη χρησιμοποιήθηκαν οι κοκκινοσκούφηδες προκειμένου να προστατέψουν τους λαοφιλείς «επισήμους» που παρακολουθούσαν την παρέλαση από την εξέδρα.  Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι εάν κάποιος πολίτης κατευθυνόταν παρόλα αυτά προς τις εξέδρες δεν υπήρχε περίπτωση στρατιώτης να σηκώσει όπλο εναντίον του ακόμα και εάν χρειαζόταν να παρακούσει εντολές.

Είμαι βέβαιος ότι η μόνη φορά που θα μιλήσει ο στρατός θα είναι ακριβώς για να προστατέψει τον ελληνικό λαό από εξωτερική επέμβαση έστω και εάν οι πολιτικοί αδιαφορήσουν επιδεικτικά εκείνη την ύστατη στιγμή . Και απ ‘ ότι φαίνεται, εάν πάμε έτσι,  τους τούρκους θα τους προλάβουν οι Ευρωπαίοι. Να γιατί απαξιώνουν μέσω των μνημονίων τις ένοπλες δυνάμεις και παροπλίζουν την πολεμική μας μηχανή. Διότι ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να έχει κανέναν να τον προστατέψει από τα αδηφάγα γεράκια των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων.

Υπερβολές; Μάλλον όχι.  Ας  φέρουμε κατά νου τί συνέβαινε στην πρώην Σοβιετική Ένωση έτσι και κάποια επαρχία εκδήλωνε δυσαρέσκεια προς το καθεστώς της κεντρικής εξουσίας και τολμούσε να ψελλίσει ότι έχει αποσχιστικές τάσεις.  Πήγαινε ο κόκκινος στρατός, έπνιγε στο αίμα την όποια κίνηση ανεξαρτητοποίησης και όλα ήταν πάλι μέλι-γάλα. Φυσικά ο δυτικός κόσμος δεν μάθαινε και πολλά πράματα για αυτά τα επεισόδια κάτι που δεν διαφέρει ιδιαίτερα και με το επίπεδο πληροφόρησης που ζούμε στην πολιτισμένη ευρωπαϊκή ένωση.

Επομένως εάν δεν θέλουμε να χυθεί το αίμα από τα παιδιά και τα εγγόνια μας προκειμένου αυτά να απελευθερωθούν από μια Ευρώπη στην οποία εμείς με τα ίδια μας τα χέρια τους παραδώσαμε και η οποία ήδη νομοθετεί για αυτά προκειμένου να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ψωμί, χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς κανένα απολύτως μέλλον  τότε θα πρέπει, πριν να είναι αργά, εδώ και τώρα να απαιτήσουμε έξοδο από την περίεργη αυτή Ένωση.

Μέχρι τα επόμενα πολύ λίγα χρόνια θα είναι δυνατή η εθελούσια έξοδος αφού ακόμα η ΕΕ δεν έχει οργανωθεί με τα μέσα που απαιτούνται για να μπορέσει να την αποτρέψει με τη βία . Μετά θα είναι πλέον αργά.  

Εκτός και αν το πήραμε απόφαση ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε από πάνω μας το φοβερό βάρος της ελευθερίας των τελευταίων σχεδόν δύο αιώνων και να επιστρέψουμε στον παλιό, καλό ραγιαδισμό και την δουλεία. Είναι και αυτό πολύ πιθανό να συμβαίνει μιας και βλέπω πως μια ολόκληρη Ελλάδα παρακολουθεί στην TV με θαυμασμό τα κατορθώματα του τούρκου Σουλτάνου.

Σε αυτή την περίπτωση ...αιωνία μας η μνήμη αναξιομακάριστοι αδελφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου